Nn PostNn Nn

Herman Post

Rutger Post

l i n k s
Siblings:
Hendrik Jan Post
Rutger Post
  • Born: 1684
  • Married to Jenneken Arentsen
  • Died: 23 OKT 1760, Varsseveld

    In 1710 wordt Rutger Post aangeklaagd dat hij geweldadig zou zijn opgetreden tegen weduwe Becking.
    "Rutger Post wort beclaeght de wede Beckincks ten huize van Hendr.Arntsen niet alleen te hebben geslaegen maer met voeten gestoten, en seer mishandelt. wordt gecomt. tot een amende van 10 Dld cum exp.".
    Rutger verweert zich "seyt dat de wedw.Becking op sijn vrouwen moeder seer gescholden, dat hij haer met een arm uijt 't huys gesett, sonder te hebben geslaegen."
    (ORA Wisch invnr 0209/228)

    Op 20 sept 1738 geeft Margrieta Arentsen, weduwe van Rutger Beerninck "te kennen, hoe dat het fortuin haaren broeder Harmen Arentsen niet wel gedient heeft en die egter aan haar veel vriendschap heeft beweesen, uijt welke consideratien sij te raade is geworden, aan desselfs kinderen met warmen hand bij levendigen lijve eeuwigh en erfelick te geeven haar gereghte halfscheid van de Arentsens Maethe, waarvan Rutger Post de andere halfscheid is toekomende in de hoogheid Wisch, Kerspel Varsseveld Boerschap Heelweg gelegen."
    Als Margrieta en Harmen de kinderen zijn van Hendrik Arentsen, dan is de vraag hoe volgens het erfrecht de halfscheid aan Rutger Post toekomt (bij deze keuze van de plaatsing van Margrieta en Harmen moet Rutger oom zijn)

    Rutger Post wordt genoemd als erfgenaam in het accoord tussen Henrica Nagtegaal en de erven van echtegenoot Harmen en diens broer Hendrik Arentsen rond 1746/47. In 1748 getuigt hij en is hij 64 jaar.

    Zij verkopen op 20 okt 1749 aan "Hendrik Jan en Hilleken Slotboom hun huis,hof en bouwland achter 't huis in de boerschap Heelweg naast 't huis van Gerrit Arragon en 't Zand naast Rutger Posten,

    Op dinsdag 18 maart 1755 wordt Hendrik Jan Arentsen per ongeluk neergeschoten door zijn neef Harmen Beckink bij de eendenjacht met Harmen en Hendrik Jan Beckink, Er wordt een verklaring opgesteld dat neef Harmen niet schuldig is, ondertekend door Dersken Stubbelaar, Severijn haar vader, Gradus Arnsen als broer, Wijlmijna Arsena als zuster, Berent ten Hoeve als oom, Rutger Post als oom, Roelof Aarntsen als neef en Gart Jan Arentsen als neef.

  • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE