Jan GrevinckAaltje Sinnegers

Elisabeth Grevinck

l i n k s
Children with:
Matthias van Elverveld

Siblings:
Geesken Grevinck
Gijsbert Grevinck
Engelina Grevinck
Sophia Grievinck

Children:
Mechteld Sophia van Elvervelt
Janna Margrieta van Elvervelt
Gooswijn Christoffel van Elvervelt
Leonard van Elvervelt
Jan van Elvervelt
Geesken van Elvervelt
Elisabeth Grevinck
 • Born: CA 1615, Aalten
 • Married CA 1639, Aalten, to Matthias van Elverveld
 • Occupation: voogdinne te Aalten

  Mogelijk is Lijsbeth Grievinck y Elvervelt een zuster of nicht van Gijsbert Grevinck. Zij is samen met Jacob Huijninck en Geesken Grievinck getuige bij de doop van Fijken, de dochter van Gijsbert Grevinck en Enneke ten Brinke.

  Volgens familysearch Mormonen is Elisabeth de dochter van Jan Grevinck en Aaltje Sinnegers. Elisabeth zou getrouwd zijn met Matthis Elverveld. Verder zou Gijsbert Grevinck de zoon zijn van Herman Grevinck en Gerthien Heijnen.

  Lijsbeth is getuige bij de doop van Aaltje Haefkens, d.v. Jan Haefkens en Derkje Brussen in nov 1656 te Bredevoort. Andere getuige is Henrick Heijnen.

  Wordt in 1656 als doopgetuige in Aalten vermeld als "Lijsbeth Grievinck, voogdinne tot Aelten".

  Op 29 maart 1661 werd zij door haar zoon (tevens optredend als hulder) Lenert van Elvervelt beleend met het goed te Huetin ende te Heking onder Winterswijk.

  Het Doopboek van Aalten vermeldt: "...okt 1664 Gijsbert Grievinck in Aalten en Enneken ten Brincke .... kint gnt Fijken." Getuigen zijn Jacob Huijninck, Lijsbeth Grievinck gnt Elvervelt en Geesken Grievinck.

  Elisabeth Grevink verwierf op 12 oktober 1669, na de dood van haar man, het goed Richterdink te Aalten, behorende tot de leengoederen van het Huis Bergh. Hulder was Hendrik van Romunde.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE