Henrick HelminckMargrieten Demen?

Johan HelminckAnna Fredricks

Willem Helminck

l i n k s
Siblings:
Berentjen Helminck
Ernst Helminck
Henderich Helminck
Derk Helminck
Jan Helminck
Merrijken Helminck
Arnt Helminck
Henderich Helminck
Grietje Lijsbeth Helminck
Willem Helminck
  • Born: 1639
  • Married to Agnes Recholts
  • Occupation: voogd, kerkmeester V'veld

    De vraag is of onderstaande informatie deze Willem Helminck betreft of een oudere Willem Helminck, een van de principalen van Varsseveld (1651)

    In het oud-rechterlijk archief (Ordinair Protocol nr 234, deel 1662-1669, folio 16v; RA Arnhem) staat op vrijdag 4 juli 1662 vermeld:
    "Verschenen Willem Helmigh vaeght tot Varsevelt en sijn huijsvrouw Agnes Richelte gelijck mede als respec. volmr. en momber van sijn schwaeger ende suster Severt Aerentsen en Beerntien Helmigh en van de andere sijne minderjarige broeders ende susters,.... den volmr qq.supra heeft bekandt erfflijck verkocht ende opgedraegen tho hebben so hij deede bij deesen, aen Hendrick Arentsen ende Hendersken sijn huysfrouw samt Hendrick Brockelder ende Griete Planten syn huysfrouw ,die elsemaete soo voor deesen Jan(Wychers ) achter die maethe uijt, het goet die Haeckermaete gebruijckt heeft met het berckestucksken soo de d'vaegt gehooijt heefft, voor vrij allodiael erve ,sich goeder betaelinge bedankende."
    (Willem Helminck is hier volmachtdrager voor Daniel Bolsweert en Jan Wychers)

    Op woensdag 31 dec 1662 wordt door Willem Helmigh in dezelfde hoedanigheid verkocht en gecedeert aan Jan Wisselinck en Aeltien zijn huisvrouw een gerechte vierde part van "het aelinge goedt" Sweerinck in Varsseveld op de Heelweg gelegen. Verder verkoopt hij het andere vierde part aan Aelt Wisselinck en Berte ehelieden op gelijke voorwaarden. (folio 17v/18r).

    In 1665 worden de restanten van de kerkelijke rekeningen van Hendrick Becking, Hendrick Arntzen en Willem Helminck over de periode 1659-1665 verrekend. Henderick A. is dan als kerkmeester 225 dlr 5 stvr verschuldigd die hij op 12 nov 1659 niet betaald heeft en nog enige pensioenen. Te betalen voor martini 1661.
    (Bron Kerkelijk Archief Varsseveld invnr 195)

  • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE