Roelof ArentsenWillemijntje HonnebierAbraham van KooperenElisabeth Dionet

Jan ArentsenJohanna Elisabeth van Kooperen

Jan Arentsen

l i n k s
Children with:
Antje van Hees

Siblings:
Elisabeth Arendsen

Children:
Anton Arentsen
Nicolaas Arentsen
Jan Nicolaas Arentsen
Johannes Wouterus Arentsen
Annie Arentsen
Elisabeth Arentsen
Antje Arentsen
Jacoba Arentsen
Jan Arentsen
 • Born: 9 AUG 1871, Leiden
 • Married 17 AUG 1898, Leiden, to Antje van Hees
 • Died: 1 NOV 1945, Voorschoten
 • Occupation: brugwachter te Leiden


  Getuigen bij het huwelijk van Jan Arentsen en Antje van Hees zijn:Nicolaas Taverne, 54 jr, apothekersbediende, bekende van de bruid, Jacob van Hees, 43 jr, inspecteur van politie, broer van de bruid, Pieter Arentsen, 54 jr, scheepmaker, oom van de bruidegom en Johannes Wouterus van Hees, 39 jr, scheepmaker, broer van de bruid, allen wonende te Leiden.

  Jan werkte aanvankelijk als slager. In 1896 wordt hij als getuige bij het huwelijk van z'n schoonzuster Naatje van Hees genoemd als spekslagersknecht. De slagerij was in de Doelensteeg. Later kreeg Jan nachtmerries van het slagersberoep en het slachten. Hij solliciteerde bij de gemeente en kreeg een benoeming als bruggewachter van de Blauwpoortsbrug. Bij z'n huwelijk in 1898 staat al als beroep 'brugwachter' opgegeven. Hij kreeg een medaille voor het redden van een drenkelinge. Later deed hij met succes examen voor agent van politie. Omdat hij niet kon leren fietsen, ging een aanstelling echter niet door.
  (Bron: Hans Feijen)

  Bij het overlijden woonde Jan in een rusthuis te Loosduinen, maar overleed tijdens logeren bij oudste zoon Jan te Voorschoten.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE