Hendrik ten BrinckeEnneken Huijninck

Berendje ten Brinke

l i n k s
Children with:
Roelof Arentsen

Siblings:
Enneke ten Brincke

Children:
Severt Arentsen
Jan Arents Sr
Judith Arents
Gerrit Arentsen
Hendrik Willem Arentsen
Maria Arentsen
Geesken Arents
Hermannus Arents
Berendje ten Brinke
 • Born: CA 1615
 • Married CA 1636 to Roelof Arentsen

  Het is nog onzeker of dit de vrouw van Roelof Arents is. (De informatie is ongedocumenteerd afkomstig van J.H.F.Volker). Zeker is zij de moeder van Severt.

  Verder zijn Enneken en Berendje zusters. Dit is gestoeld op de getuigenis van Derk Prins bij de scheldpartij van Hendrik Arentsen Sr in 1731. De moeder van Derk Prins, Geertje Grevinck wordt de volle nicht van Berendje ten Brinkes zoon Jan Arentsen genoemd. Geertjen Grevinck is getrouwd met Jan Prins en haar ouders zijn Gijsbert Grevinck en Enneken ten Brinke (dv Hendrick ten Brinke en Enneken Huijninck). Berendjen, als grootmoeder van Hendrik Arentsen, moet dus de zuster van Enneken zijn.

  Op 7 okt 1675 getuigt de weduwe van Ruloff Arntsen, geassisteerd door haar daartoe verkoren mombaar de e.Vaege Hans Jurjen van Baellingen dat haar man zaliger in het jaar 1672 in de zomer de somma van 80 gld heeft voorgeschoten aan de gemeente aan zaliger Herman Hessing als ontvanger, toen de Franse Ruijter aldaar gekomen zijn om de rooms katholieke pastoor

  te verdrijven uit de kerk van Varsseveld.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE