Roelof ArentsenBerendje ten BrinkeHendrick DoeinckWillemkens Pennincks

Hendrik Willem ArentsenGerritjen Doeinck

Hendrick Arents

l i n k s
Children with:
Janna Catharina Vierakker

Siblings:
Berentjen Arentsen
Roelof Arentsen
Geert Arentsen
Gerritjen Arentsen
Henricus Arentsen
Henric Willem Arentsen

Children:
Roelof Arentsen
Henrica Arentsen
Berendina Henrica Arentsen
Berendina Arentsen
Berendina Arentsen
Henric Willem Arentsen
Hendrick Arents
 • Born: JAN 1686, Aalten
 • Baptized: 24 JAN 1686, Aalten
 • Married 12 DEC 1706, Aalten, to Janna Catharina Vierakker
 • Died: 1737 1744

  Ook genoemd Henric Arentsen

  Hendrick trouwt Janna Catharina Vierakker als z.v. Willem A. Het is vreemd dat de vermeende vader (Hendrik) Willem na zoon Henric nog 2 zonen Henric gekregen zou hebben. Nagaan of nog een andere Willem bestaat.

  Hendrick Jr Arentsen wordt geboren als zv Willem en Gerritjen Arents. O.a. Henrica en Berendina zijn zeker de dochters van Hendrik jr.

  Hendrik Arentsen, broer van Harmen den Ouden en broer/zwager van Willem en Enneken Arentsen, zou in de Roskam wonen evenals deze Hendrik. Is er dan een relatie?

  Op 29 nov 1735 heeft Johannes Egelink, pachter van de ketel op 't Koninkscijs, schoonzoon van Hendrik Arentsen jr, de voogd Joan Cuenen teruggeroepen, omdat Hendrik Arentsen bekende "getunt" te hebben ten overstaan van voogd en pachter.
  Op 14 feb 1736 klaagt Hendrik Eggink, pachter van gemeene landsmiddelen van de kerspel Aalten Hendrik Arentsen jr in de Roskam aan wegens "voorgegeven fondament van fraude van eenige ingeslagen en niet aangegeven tonnen bier". Hendrik zou hierover geen accijns betaald hebben. De eerste getuigen tegen H.A.jr komen niet opdagen.
  Hendrik Arentsen beweert wel aangifte gedaan te hebben, maar Arent Navis (55 jr), de biertapper bij de brouwer Roelof Hesselink en collectioneur (boekhouder) van de gemeente Aalten, beweert van niet. Mede getuige is Beerent Leeneman, organist uit Varsseveld (43 jr). Gevolg is dat Hendrik Arentsen jr alsnog 50 gulden moet betalen.
  (RA Breedevoort (222))

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE