Jan ArentsenGerritjen Greven

Lucas ArentsenAeltjen van Helden (Holten)

Jacomijn Arentsen

l i n k s
Children with:
Berent Beumer

Siblings:
Hendrijn Arentsen
Jan van Varsseveld
Hendrik van Varssevelt
Judith van Varssevelt
Grietje van Varssevelt
Willem van Varssevelt

Children:
Judith Beumers
Gerrid Brummen
Johanna Beumers
Lucas Beumers
Gerritje Beumers
Aaltje Beumers
Jacomijn Arentsen
 • Born: 20 FEB 1692 dp, Rhenen
 • Married 16 JUN 1715, Rhenen, to Berent Beumer
 • Married 24 FEB 1740, Rhenen, to Teunis Cornelissen van ít Wilde

  Ook bekend als Johanna Arentsen, Jocomiena Arentsen, Jacomijntje Arentsz, Jacomijn Aartze of Jaquemina Arents.

  Gedoopt in Rhenen als dochter van Lucas van Varsevelt en Aeltie van Helden (Holten) op 20 feb 1692.

  Ondertrouw/trouw/proclamatie Rhenen: 24-05-1715/16-06-1715/-; attestatie van Doetinchem; Berent Boemer, jm. van Doetinchem en Jaquemina Arents, jd. van Rhenen.

  Ondertrouw/trouw/proclamatie Rhenen: 05-02-1740/24-02-1740/-; Teunis Cornelissen van ít Wilde, wedr. van Willemijntje Teunisse, won. De Haar Achterberg en Jacomijn Arentse, wed. van Berent Beumer,
  won. Rhenen.

  Jacomina wordt genoemd als belanghebbende en machtigt in 1745 neef Roelof Arentsen in het proces tegen Hendrica Nagtegaal, wv Harmen Arentsen. Haar vader lijkt Lucas te heten. Jacomina Aerndtsen is lidmaat van de kerk te Didam. Lucas is daar getrouwd.
  Volgens het erfrecht zijn de broers Harmen en Hendrik Arentsen erfgerechtigden. Als deze zijn overleden worden de zusters erfgerechtigd. Johanna is nicht van Roelof Arentsen.

  In het "ordinair protocol 1721-1747" (A.Wisch 239/314R) wordt door Jacomiena Arentzen op 8 april 1739 haar neef Roelof Arentsen gemachtigd met de volgende tekst:

  "Compareerde Jacomiena Arentzen, weduwe van Berent Beumer in desen geassisteert met Hendrick Haretinck als haeren hiertoe gekoorn en toegelatenen moimboir, en bekende in de beste en bestendiste forme rechtens te constitueeren en bevolmaghten gelijk sij comparante constitueerde en bevolmagte craght en mits deesen de persoon van haaren neeff Roeloff Arentzen, om alle haare saaken quam active quam possive waar te nemen, soo in als buyten reghten te vertreeden, inspecie soodaene saake als wegens de naelaetenschap van wijlen haaren oom Henderick Arentzen in de jaare 1737 tot Varsseveld deser waren overleeden, om daar in te doen en te laten wat comparante selfs present sijnde soude konnen doen, met magt van substitutie sub clausulis rati et indemmutatis cateris de jure solitis ae consuetis; waarop gestipuleert ut juris"

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE