Severt Arentsen

Henrick Arentsen

Jan Arentsen

l i n k s
Children with:
Gerritjen Greven

Siblings:
Gerrit Arntsen
Henrick Arentsen

Children:
Enneken Arentsen
Harmen de Ouden Arentsen
Hendrik Arentsen
Hendrik Arentsen
Jenneken Arentsen
Lucas Arentsen
Derk Arentsen
Harmen Arentsen
Margrieta Arentsen
dochter Arentsen
Jan Arentsen
 • Born: V 1625
 • Married to Gerritjen Greven
 • Died: V. MEI 1693

  Ook wel genoemd Jan Arntzen.

  Onzeker is of Jan als vader van al deze kinderen daadwerkelijk met Gerritje Greven is getrouwd. Ook is de vraag of dit dezelfde Jan is die getrouwd is met Catrijne Timan (waarschijnlijk niet) of is dit Jan uit Aalten, zv Roelof uit V'veld.

  Ook onzeker is of Jan de broer is van Henrick of b.v. de zoon. Wel is het zo dat de kinderen van Jan stukken grond bezitten die ook Henrick Bezit. Bovendien is Jan aanzienlijk jonger dan Henrick.

  Op 1 aug 1669 wordt Jan Arentsen als diaken aangenomen in de ned.herv. kerk van Varsseveld.

  Op 1 feb 1672 staat iets vermeld over een te betalen bedrag aan Hendrick Brockeler dat door Jan Arntsen in 1664 zou zijn beloofd.
  (Bron: ORA Wisch 0209, invnr 235, fol 73V)

  De Rekeningen van de kerk in Varsseveld vermelden in 1672: "An Jan Aerentsen betaelt het sanghgers bier op Kersmis Ao 1672. luijt f 6 - 0 - 0".

  Op 15 mrt 1675 heeft Jan Hemming ten gunste van zijn broer Albert Gijers een wilsbeschikking laten opmaken. Jan Arntsen is als buurman getuige. De andere buurman is barbier Derck Planten.

  14 Mei 1680:
  "Gecompareerd Derk Plante en Jann Arntsen, en hebben onderhandt tanding (?) gerichtelijk aangenomen ende belofft te willen borgen wesen voor all het jene soo den school Ww to Varseveldt, Evert Hesselng aen Wessel toe Boekhorst heeft te praetendeeren, onder belofte, dat sulx als haer eijgen proper schuldt hetselve aennemende onder pom van parate executie. Waerover gestipuleerd als rechtens."
  (ORA 0209, invrnr 236, folio 51 v/r)

  Derk Plante is waarschijnlijk de zoon uit het 1e huwelijk van Jans mogelijke oomr, Harmen Planten.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE