Henrick ArentsenJan de Greve

Jan ArentsenGerritjen Greven

Derk Arentsen

l i n k s
Children with:
Catharina Renking

Siblings:
Enneken Arentsen
Harmen de Ouden Arentsen
Hendrik Arentsen
Hendrik Arentsen
Jenneken Arentsen
Lucas Arentsen
Harmen Arentsen
Margrieta Arentsen
dochter Arentsen

Children:
Willemina Arntsen
Hendrik Jan Arentsen
Gradus Arentsen
Derk Arentsen
 • Born: V. 1690, Varsseveld
 • Married 12 JUNI 1712, Zeddam, to Catharina Renking
 • Married 18 APR 1740, Zeddam, to Elisabeth Garritsen

  Ook wel Derck Arndsen, Arends of Arendsen genoemd.

  Op 22 mei 1712 trouwen "Derk Arndts j.m. n.soon van Jan Arendts van Varsevelt met Catharina Renking wed. van Lubbertus Hartemink van Diedam. Copular tempore apprimus."

  Op 24 dec 1715 worden Derk Arendts en Catharina Renkingk aangenomen als lidmaat.
  In 1720 wordt Derck Arndsen met zijn vrouw Catherina Renking met haar dochter Theodora Gertruij Hatemink genoemd als lidmaat van de nederd.geref.kerk van Didam.

  Derk wordt als erfgenaam genoemd in het proces tegen Henrica Nagtegaal in 1746/47. Hij woont dan in Didam. In Zeddam woont een Derck Arendss uit Didam, z.v. Jan Arentsen uit Varsseveld alsook een Hendrik Arendss zoon van Jan Arentsen uit V'veld..

  Op 21 jan 1747 verkoopt fam.Beckingh hen huis en hof met de oostzijde aan de hof van Hendrick Arentsen, alsmede 't veen, graf en 2 zitplaatsen in de kerk voor f725,-.

  Op 27 april 1750 dragen Derk Arentsen en Liesbeth Gerritsen aan Hendrik Jan Arendsen en erven (overl.17 mrt 1755 hun halve Horste over (voor 350 Gld), die gehoord heeft onder 't Goed Weggeler in de boerschap Westendorp aan de westzijde langs het Ippenstuk en aan de oostzijde langs Hiddinkbosch. De gehele horst behoorde aan wijlen oom Hendrik Aarendsen en werd bij diens dood verdeeld over Derk Arendsen en Roelof Arentsen.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE