Henrick ArentsenJan de Greve

Jan ArentsenGerritjen Greven

Enneken Arentsen

l i n k s
Children with:
Willem Arentsen

Siblings:
Harmen de Ouden Arentsen
Hendrik Arentsen
Hendrik Arentsen
Jenneken Arentsen
Lucas Arentsen
Derk Arentsen
Harmen Arentsen
Margrieta Arentsen
dochter Arentsen

Children:
Roeloff Arentsen
Gerrit Jan Arentsen
Henric Willem Arentsen
Enneken Arentsen
 • Born: V. 1679
 • Married V. 1703 to Willem Arentsen
 • Died: 1 JAN 1757, Varsseveld

  Enneken Arentsen, als w.v. Willem Arentsen machtigt haar zoon Roelof, als oudste in de familie, om haar te vertegenwoordigen in het proces tussen de jaren 1745 en 1749 tegen Hendika Nagtegaal, de w.v. Roelofs oom Harmen Arentsen (overl. 26 okt 1745 te Varsseveld), aangaande de erfenis. Hendrika is op huwelijkse voorwaarden getrouwd, maar probeert toch de buit binnen te slepen.
  Op 7 mrt 1746 heeft zij een "defectueusen inventaris" overhandigd, waarop een aantal posten niet zijn aangegeven, zoals goud en zilver. Bovendien wordt de koopbrief van 1695 tussen Harmen en zijn broer Hendrick in twijfel getrokken, omdat deze niet ondertekend is door Aaltjen Gruitering, de vrouw van Hendrick en omdat de zogenaamde koopsom van f450 veel te laag is voor het land ter waarde van f3000, terwijl Hendrik het vijfde part van Entink zelf had aangekocht voor f1200.
  Bij de inventaris was geen uitsplitsing gemaakt naar de boedels van Harmen en Hendrik. Er ontbraken tevens veel gerede goederen zoals kleding en "goud en zilver, die welgestelde lieden tenminste gehad moeten hebben". Hendrica Nagtegaal beweert echter de waarheid te spreken. De uitspraak luidt dat Hendrica de boedel mag behouden en de erfgenamen de effecten en landerijen verkrijgen, voorzover die aantoonbaar eigendom zijn, plus f200 uit Zelhem en de f500 uit het testament. (Civielproces Rijksarchief-Arnhem nr 281)

  Enneken en Hendrina verkrijgen uit de erfenis de 1/2 Weggelaarskamp langs vooght Becking en Wessel Grutterinck. (ORA invnr 0209/239 folio 395V)
  In dit proces en de daarbij behorende stukken wordt de familie van Enneken weergegeven.

 • Generated by GreatFamily 1.1 - FREEWARE